בס"ד

הטרדה מאיימת

לא מוצאים פתרון לסכסוך? בית המשפט יכול להעניק לכם הגנה
רבים מוצאים עצמם בסכסוכים אל מול גורמים שונים ומתקשים למצוא פתרון כאשר המשטרה מראה סימני אזלת יד ואינה מסוגלת לתת מזור והגנה מספקת למעורבים. הסכסוכים מגוונים: החל בסכסוך בין בני זוג, דרך סכסוכי שכנים וכלה בסכסוכים מורכבים הכוללים איום על חיי הקורבן. במקרים כגון אלו, המעורב ו/או הקורבן אשר חושש, יכול להגיע באופן עצמאי או בסיוע עורך דין לפתחו של בית המשפט ולקבל הגנה על ידי החלטה שיפוטית בדמות צו למניעת הטרדה מאיימת.  אורי דרשן הכהן – משרד עורכי דין מספק לכם ייעוץ וליווי משפטי מלא בהליכים לקבלת צו מניעת הטרדה מאיימת.

מהי הטרדה מאיימת?

סעיף 2 לחוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב – 2001 מגדיר כי הטרדה מאיימת היא הטרדה של אדם על ידי אדם אחר, בכל דרך שכוללת: איומים, הטרדה שנותנת בסיס להנחה שהמטריד/המאיים יכול לחזור ולפגוע בשלוות חייו של המאוים, בפרטיות שלו, בחירותו או בגופו.

כמו כן, סעיף 2 (ב) לחוק שלהלן מגדיר כי פעולה תחשב להטרדה מאיימת אם מדובר באחד מאלו: בילוש, מארב, התחקות אחר תנועות המאוים או מעשיו, פגיעה בפרטיותו בכל דרך שהיא, איומים בפגיעה, יצירת קשר עם המאוים בעל פה, בכתב או באמצעי אחר, פגיעה ברכושו, בשמו הטוב ואף בחופש התנועה שלו. בין אם המעשים הללו נעשו כנגד אדם מסוים או כלפי אדם קרוב לו, החוק תקף ומאפשר למאוים, למעורב או מי מטעמו להשתמש בכלים אשר מעניקים לו הגנה בדמות החלטה שיפוטית הקרוי 'צו למניעת הטרדה מאיימת', וזאת כאשר זרוע המשטרה אינה מספקת בכדי להגן עליו.

מתן צו מניעת הטרדה מאיימת

המעורב/המאוים או מי מטעמו יכולים להגיש בקשה לבית המשפט לצו למניעת הטרדה מאיימת. היות ומטרת הצו להגן על האדם מפני המאורעות שפורטו לעיל, על המבקש להוכיח בפני בית המשפט כי התקיימה הטרדה מאיימת וכי ההטרדה יכולה לשוב ולהתרחש בעתיד. עם הוכחת שני סעיפים אלו, זכאי בית המשפת לתת צו למניעת הטרדה מאיימת. תוקף הצו הראשוני יהיה לחצי שנה ובית המשפט יכול לחדשו לחצי שנה נוספת (סה"כ לאורך שנה). במקרים יוצאי דופן, ניתן יהיה להאריך את תוקף הצו לעד שנתיים. את הצו ניתן לתת במעמד צד אחד בלבד אך דיון בנוכחות שני הצדדים חייב להתקיים בתוך 7 ימים מיום מתן הצו.

המשמעות האמיתית של צו מניעת הטרדה מאיימת

הצו מאפשר לבית המשפט לאסור על המטריד להחזיק נשק, לבצע פעולות כגון יצירת קשר עם המתלונן – התקרבות אלו, שיחה עמו, העברת מסרים וכו'. מטרת הצו להגן על המאוים, למנוע הטרדה לא רק במסגרת המשפחה אלא על ידי כל גורם חיצוני אחר – שכנים, מכרים ואף אנשים שאינם מכירים. ביכולת הצו להגן על שגרת החיים, על פרטיות האדם, על חירותו, שלוותו ואף למנוע אירועים פליליים כגון רצח.

מהי הדרך להוצאת הצו וההליכים?

את הבקשה לצו מניעת הטרדה מאיימת יכול להגיש הנפגע, אדם אחר מטעמו, יועץ משפטי לממשלה או נציגו וכן תובע משטרתי. יש להגיש טופס בקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת תוך פירוט פרטי המבקש או הנפגע ופרטי הפוגע, וכן לפרט מהן המגבלות שמגיש הבקשה מבקש להטיל על המטריד. את הטופס יש להגיש לבית המשפט המוסמך על פי הנסיבות - בית משפט השלום/ לנוער/ לענייני משפחה, ולצד הבקשה יש לצרף תצהיר מטעם המבקש המאומת בפני עו"ד.

הסנקציות על מפר את צו בית המשפט

הפרת צו למניעת הטרדה מאיימת  הינה פלילית ולפי סעיף 287 לחוק העונשין, תשל"ז - 1977, ניתן להגיש תלונה במשטרה וכתב אישום כנגד המפר בגין הפרת הוראה חוקית. העונש המרבי במקרה דנן הינו עד 4 שנות מאסר ובעקבות התלונה ניתן לעצור את הגורם המטריד.

אורי דרשן הכהן, משרד עורכי דין

משרדנו מעניק ייעוץ וליווי משפטי לכל נפגע הטרדה מאיימת ולמבקש להגיש בקשה לצו מניעת הטרדה מאיימת. מתוך ניסיון של למעלה מ- 20 שנה באגף החקירות והמודיעין במשטרה, ועם רקורד עשיר ומיוחד בתחום הפלילי והחקירתי בפרט, הנני מודע היטב לאזלת היד של המשטרה בדבר הגנה על מאוימים ומוטרדים. ולכן, משרד עו"ד אורי דרשן הכהן אשר בקיא בדקויות המבדילות בין מתן צו למניעת הטרדה מאיימת לבין אי  אישור הבקשה, עושה שימוש בכל דרכי הפעולה האפשריות בכדי לספק עבורך ביטחון מרבי - ולאפשר את הגנתך כדין וכחוק.

צרו קשר עוד היום בטלפון 6566667–03 ונשמח לסייע גם לכם

פרטי התקשרות

 משרד:  03-6566667   
  
נייד: 050-6684224 

  פקס: 03-6566668 

  טל' חו"ל: 440-2221 (321) 1 +

  uri@darshan-law.co.il

  עקבו אחרינו בפייסבוק

 

כתובתינו: אודם 11, פתח תקווה