בס"ד

הטרדה מינית במקום העבודה

"ראש אגף כוח האדם בצה"ל, האלוף חגי טופולנסקי, התריע במכתב ששלח לקציני שלישות בשבועות האחרונים כי ישנה עלייה מדאיגה בדיווחים על הטרדות מיניות, אולם ישנה ירידה במספר המתלוננות בפני חוקרי מצ"ח", כך פורסם בישראל ביום 10/10/16    .

לאחרונה אנו שומעים בישראל ובעולם כולו, לא אחת,  על אירועי אונס או מיקרים בהן נשים "הוטרדו מינית" על ידי מעסיקיהם או אחרים במקום עבודתם, במסגרת הלימודים, במהלך השירות הצבאי, ואפילו על ידי בעלי משרות בכירות ופוליטיקאים. באמריקה הגדולה, הגב' קטלין ויליי  טענה שנשיא ארצות הברית הטריד אותה מינית ומישש אותה בחדר הסמוך לחדר הסגלגל.  גברת אחרת גרסה,  כלפי הנשיא לשעבר,  שאנס אותה במלון.

קיימת שכיחות של העבירות ההטרדה המינית במסגרת שעות העבודה.  מקרים הנופלים בקטגוריה זו הפכו בעת האחרונה להיות נפוצים ביותר, עד שלצערנו ניתן לומר כי הם מהווים חלק מהשגרה. עבירות בתחומי התאגיד או החברה, יכריח את הארגון להגיש תלונה עבירה פלילית. למשל על:  התנהגות שאינה הולמת, התנכלות, איומים, ניצול יחסי מרות ובעילה אסורה בהסכמה (סע' 346 לחוק העונשין), עבירה אתית, עבירה משמעתית ועבירות שונות מתחום ההטרדה המינית.

על פי החוק "למניעת הטרדה מינית" בישראל, הטרדה מינית נבחנת על פי הקשר האירוע בזמן התרחשות המעשה – אם הוא בעל אופי מיני כלפי אחר והן חוזרות ונשנות, וכמובן שהמוטרד איננו מעוניין בהם. הטרדה מינית תיחשב כאשר ישנם כלפי המוטרד מעשים מגונים, או כאשר מופנות כלפיו, במילים ובהתנהגות,  הצעות מיניות חוזרות ונשנות. כאשר קיימת התייחסות מבזה ומשפילה כלפי המוטרד לגבי מיניותו ו/או נטיותיו המיניות. או מועלת כלפי המוטרד דרישות בעלות אופי מיני באמצעות סחיטה ו/או איומים לרבות התנכלות ופגיעה במוטרד נוכח סירובו להיענות לדרישת המטריד על אחת כאשר יש יחסי מרות בין המטריד למוטרד, כגון: יחסי  עובד  ומעביד / מנהל, רופא ומטופל וכיוצא בזה. 

על פי החוק למניעת הטרדה מינית, המושג "עבירות מין" מגדיר מספר עבירות פליליות,  ביניהן מעשה מגונה / מעשה מגונה בפומבי (סעיף 349 חוק העונשין) .

במצבים של הטרדה מינית, ניצול, סחיטה באיומים, איום, התנהגות פוגעת ועוד, חלה על המעביד חובת דיווח על עבירה פלילית – ובמקביל לכך חלה חובת עדכון על כל מי שידע על ביצוע העבירה ובמידה ואותו אדם לא דיווח הוא עלול להיות מואשם בעצמו. זוהי אחריות פלילית של נושאי משרה בתאגיד. במידה והאדם אינו יודע האם יש לדווח על העבירה, רצוי שיפנה לעורך דין פלילי ויקבל את ייעוץ מתאים. הגשת תלונה פלילית על הטרדה מינית, עלולה  לגרום  להשלכות מרחיקות לכת,  ועל כן הנפגעת חוששת להתלונן שמא שלא יאמינו לה ולא יתייחסו אל תלונתה במלא הרצינות, שלא תצליח להציג ראיות ואף יותר מכך - היא עלולה לחשוש שהאדם שהוגשה נגדו תלונה יפגע בה – יגיש תלונה כנגדה, יפטר אותה, יטען כי מדובר על תלונת סרק או תלונת שווא, יפגע בבני משפחתה או יתנכל לה בדרך אחרת, היא עלולה לחשוש כי ביצוע חקירת משטרה יארך זמן רב, כי אין סיכוי שיעמידו את מבצע העבירה לדין, כי תצטרך להעיד בבית המשפט וכו'.

אחד האירועים ההיסטוריים של הטרדה מינית, המוכרים  מתוך המקורות היהודיים, בעל אופי מיני תוך ניצול יחסי מרות – במקום העבודה, הוא במקרה של יוסף בנו של יעקב אבינו שהוטרד על ידי אשת פוטיפר במצרים, כפי שתואר בספר חומש בראשית.  

"ותשא אשת אדניו את עיניה אל יוסף, ותאמר שכבה עמי, וימאן,ויאמר אל אשת אדניו הן אדני לא ידע אתי מה בבית, וכל אשר יש לו נתן בידי. איננו גדול בבית הזה ממני ולא חשך ממני מאומה כי אם אותך באשר את אשתו, ואיך אעשה הרעה הגדלה הזאת וחטאתי לאלהים, ויהי כדברהאל יוסף יום יום ולא שמע אליה לשכב אצלה להיות עמה.  ויהי כהיום הזה ויבוא הביתה לעשות מלאכתו, ואין איש מאנשי הבית שם בבית. ותתפשהו בבגדו לאמור שכבה עמי, ויעזב בגדו בידה וינס ויצא החוצהויהי כראותה כי עזב בגדו בידה, וינס החוצה, ותקרא לאנשי ביתה ותאמר להם לאמר, ראו הביא לנו איש עברי, לצחק בנו:  בא אלי לשכב עימי ואקרא בקול גדול. ויהי כמשעו, כי הרימותי קולי ואקרא, ויעזוב בגדו אצלי וינס ויצא החוצה"

בשנים האחרונות ניכרת נטיית בעולם ובישראל בפרט, לפעול למניעת מקרי עבירות הטרדה ואף להחמיר עם העוברים על החוק והמטרידים למיניהם.  המגמה המצטיירת היא,  להגביר את המודעות, להסיר חששות מהנפגעים, להשרות ביטחון ולעודד תלונות. כל אלה במטרה למנוע  פגיעה בכבודו של הזולת,  גם על ידי רמיזות בעלות אופי מיני, וכמובן בדיבור, בתנועות גסות ומעשים מגונים.

מגוון רחב מאוד של חוקים משפיע על חברות ותאגידים שונים אשר עוסקים במגוון תחומים – ביניהם תחומים מסחריים ותעשייתיים. האנשים העוסקים או המעסיקים בארגונים אלו עלולים לבצע עבירות פליליות אשר יובילו לעונש פלילי ועשויים לפגוע בחברות ולגרום להפסדים כספיים בסכומים ניכרים.  ולכן,  מאוד חשוב שמעסיקים ומועסקים בחברות, תאגידים ובתי עסק קטנים ופרטיים, יפנו אל עו"ד פלילי אשר מתמחה בתחומים – זכויות נפגע עבירה פלילית. עורך דין פלילי יוכל לספק את הפתרונות הדרושים ולטפל בסיטואציה באופן המקצועי והיעיל ביותר.

הכותב: אורי דרשן הכהן  עורך דין ומגשר בישראל, בעל השכלה אקדמית  בתחומים:  LL.Bתואר ראשון משפטיםB.A - תואר ראשון במנהל עסקים,M.A   - תואר שני בפילוסופיה יהודית.  בעלים של משרד עורכי דין מכובד בישראל - בפתח תקווה. לשאלות  ניתן ליצור קשר עם עו"ד דרשן הכהן  בטלפון מס': 03-656-6667, פקס: 03-656-6668, טלפון נייד מס': 050-6684224, פייסבוק: אורי דרשן הכהן -f.                                     דוא"ל:   e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    כתובת האתר:  www.darshan-law.co.il

פרטי התקשרות

 משרד:  03-6566667   
  
נייד: 050-6684224 

  פקס: 03-6566668 

  טל' חו"ל: 440-2221 (321) 1 +

  uri@darshan-law.co.il

  עקבו אחרינו בפייסבוק

 

כתובתינו: אודם 11, פתח תקווה