בס"ד

עבירת הצתה

בשבועות האחרונים אירועים קשים התרחשו במדינת ישראל בעקבות הצתות ברחבי המדינה שהתפשטו עד לכדי נזקים רבים ברכושם  של האזרחים שיצאו בבוקר לעיסוקם ולא יכלו לשוב חזרה אל בתיהם משום שהבתים עלו בלהבות והאש כילתה את האזור כולו. מדובר בשריפות בשטחים פתוחים ובשטחים אורבניים בזיכרון יעקב, חיפה, ואיזור ירושלים.

המשך קריאה...

חוק ומשפט

מידי שבוע, באופן קבוע, כל סוף שבוע, מפורסם בעיתון מכובד ויוקרתי זה, מאמר פרי עיטו של החתום מטה המדבר על חוק כזה או אחר, על מאפייניו  והשלכותיו בתחום המשפט בישראל.

בכל הליך משפטי, נשמעים מתוך אולמות בתי המשפט השונים, בחלל האוויר, ללא הרף, צמד המילים "סעיף החוק", "פסק דין" "החוק קובע" "פסק דין" "ההלכה קובעת" ועוד כהנה מונחים וביטויים שקשורים לעולם המשפט. החלטתי הפעם להבהיר על "קוצו של יוד" את תורת המשפט.

המשך קריאה...

חוק ה- 3 דקות - שירות לקוחות

בישראל, בשנת 2015, תוקן תקנה חדשה  בחוק הגנת הצרכן, הקובע כי, חברה המספקת שירותים  חייבת לענות לפונה לקבל שירות טלפוני תוך 3 דקות. אם אין מענה תוך 3 דקות, מאפשרים ללקוח להשאיר הודעה מוקלטת וניצג החברה חייב לחזור אל משאיר ההודעה בזמן קצוב תוך 3 שעות. מכאן, שמוקדי השירות חייבים לעמוד בחוק ה-3 דקות, או - call- back  תוך 3 שעות.

המשך קריאה...

הטרדה מינית במקום העבודה

"ראש אגף כוח האדם בצה"ל, האלוף חגי טופולנסקי, התריע במכתב ששלח לקציני שלישות בשבועות האחרונים כי ישנה עלייה מדאיגה בדיווחים על הטרדות מיניות, אולם ישנה ירידה במספר המתלוננות בפני חוקרי מצ"ח", כך פורסם בישראל ביום 10/10/16    .

המשך קריאה...

חזקת החפות חותמת גומי במעצר ימים

במשפט פלילי בבית המשפט האמריקאי שהתנהל בשנת 1895, בפני הקיסר הרומאי יוליאנוס נגד אחד המושלים שסרו למרותו, נקבע כי חזקת החפות היא עיקרון מהמדרגה  הראשונה. הנאשם הכחיש את האישומים, והתובע שהתקשה להוכחתם פנה לקיסר בטרוניה: "אם די להכחיש – מה יהיה על האשמים" . השיב הקיסר : "אם די לטעון שהאדם אשם  - מה יהיה על החפים מפשע "

המשך קריאה...

חוק כניסה לישראל

השבוע צדו עיני השחומות ידיעה מעניינת: שר הפנים של מדינת ישראל אישר את כניסתה של עיתונאית איראנית לישראל באשרת תייר. אישור כניסה לישראל אינו דבר שבשגרה, אדם שאינו ישראלי או יהודי הנכנס ללא אישור כניסה ושהייה כחוק בישראל, עובר על חוק כניסה לישראל.   

המשך קריאה...

סגירת תיק פלילי ותיק משטרה / צבאי

תיק פלילי פתוח או רישום משטרתי עלולים לפגוע בשמו הטוב של האזרח ולהכשיל אותו במהלך חייו. עבור אזרחים רבים, הידיעה כי חקירה פלילית ותיק פלילי בישראל תלויה מעל ראשם, מטרידה אותם וגורמת להם להגיש בקשה לרשויות כדי לסגור את התיק הפלילי או את התיק במשטרה / בצבא. תיקים פליליים רבים נותרים פתוחים ברישומים של המשטרה.

המשך קריאה...

חקירות מצ"ח – ייעוץ משפטי, הכנה לחקירה, שחרור ממעצרים וטיפול בעריקים ומשתמטים

מטעמים מובנים, דין משמעתי בצבא הוא נושא בעל חשיבות נרחבת. חוק השיפוט הצבאי תשט"ו – 1955, קובע דין פלילי ביחס לכל אלו הנתונים לשיפוט צבאי (ובכלל זה חוגרים ואנשי קבע – קצינים ונגדים). אלו נתונים לטיפולה של המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח), אשר מוסמכת לחקור כל חשד לעבירה. לעניין זה, גם גורמים צבאיים אשר נתפסו בנסיבות אזרחיות על ידי משטרת ישראל בחשד לפלילים, יועברו לחקירת מצ"ח לרבות עריקים ומשתמטים משירות צבאי.

המשך קריאה...

הוצאה לפועל

חייבים רבים סבורים, כי במקרה ונפתח נגדם תיק הוצאה לפועל בגין חוב, והם אינם מסוגלים לשלם את מלוא החוב, הרי שעולמם הולך להיחרב עליהם. חייב הינו אדם שניתן לחובתו פסק דין של בית משפט בגין חוב או מכוח שטר.

תכלית חוק ההוצאה לפועל – הוצל"פ, נועד להגן על חייבים אשר לאור מצבם הכלכלי אינם יכולים לעמוד עוד, בתשלום החוב הפסוק וכן לשמור גם על זכויות היסוד שלהם. החוק בא להתחשב בחייב תוך מניעת ירידה לחייו , הגנה ושמירה על כבוד האדם וחירותו.

החוק בישראל מאפשר לחייבים למחוק את חובותיהם, כמובן בכפוף לתנאים מסוימים ונקיטת  מספר הליכים בהוצאה לפועל. בין על ידי הסדר תשלומים בין אם בהסכמה עם הזוכה ובין אם מכוח צו תשלומים ובמקרים בהם ישנם מספר רב של תיקים פתוחים, ניתן לבקש לאחד את התיקים לתיק אחד.

המשך קריאה...

בחירת עורך דין

רישיון לעריכת הדין בישראל מקנה את הזכות לכל עורך דין בישראל,  אשר מחזיק רישיון לעריכת דין כחוק, לייצג בכל תחומי המשפט (להוציא בתחום בתי דין הצבאיים ובתחומים מסווגים של ביטחון המדינה).

לא אחת אנו נתקלים במקרים של  אנשים בארץ ובחו"ל, בהיותם זקוקים לייעוץ משפטי,  טיפול ו/ או ייצוג בהליך אזרחי ובמיוחד בתחום המשפט הפלילי - כחשודים או נאשמים, אשר שוכרים  שירותיהם של עורכי דין שאינם מתמחים ועוסקים בתחום בו נדרש הטיפול, ואותם עורכי הדין ללא היסוס ובחוסר אחריות מקבלים על עצמם את הייצוג / הטיפול המשפטי.  

המשך קריאה...

חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים

מסופר על אלישע בן אבויה - אחד התנאים החכמים והמבריקים בתקופת הגמרא שהיה גם בן זוגו של רבי  עקיבא בלימוד התורה, שחזר בשאלה. בערוב ימיו, לאחר שנים בהן פרק עול וביצע עבירות לרוב, שהוא חולה וזקן פנה אליו תלמידו - רבי מאיר והציע לו לחזור בתשובה. שאל בן אבויה, האם בגילו המופלג עדיין ניתן לחזור בתשובה ? השיב לו רבי מאיר, כתוב בתהילים: "תשב אנוש עד דכא ותאמר שובו בני אדם", וכתוב: "שובו בנים שובבים". בכל זמן או שלב,  אדם שעבר עבירה יש לו סליחה וכפרה על מעשיו, ובתנאי שיעשה תשובה אמתית ומאהבה, ואז, ועבירותיו ימחקו כליל. בישראל, בימינו, הכפרה והמחיקה באה לידי ביטוי בחוק שנקרא: "חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים".

המשך קריאה...

חוק חינוך חובה

כל שנה, מידי שנה, בסוף חופשת הקיץ עם פתיחת שנת הלימודים ( בישראל בדרך כלל באחד בספטמבר), הריטואל הקבוע אינו פוסח על שום משפחה שלילדיהם  זאת השנה הראשונה שהם פוקדים את בית הספר. לילה קודם ההורים אינם נרדמים, בבוקר קמים אפופים ולחוצים, מלווים את הילד בדרכו הראשונה אל ספסל הלימודים, ואם לא רוצים או מתאים, אין ברירה זאת אינה בחירה. זאת חובה חקוקה הנקראת "חוק חינוך חובה". או ליתר דיוק, "חוק לימוד חובה".

המשך קריאה...

חוק עשיית דין בנאצים ועוזריהם

בעיצומה של חופשת הקיץ, שכל התלמידים כמו במרבית מקומות בעולם נמצאים בחופשה מהלימודים, בתקופת פגרת בית המשפט, שרוב השוטרים והחוקרים במשטרה בחופש, שהתובעים והפרקליטים מצויים באתנחתא זמנית, שהצבא ופרקליטות עריקים מצויים בחופשה מרוכזת – "הדממה", ואחרי זמן רב של עבודה קשה במהלך כל השנה בדאגה ושמירה על אינטרס לקוחותינו, הסקנו שזה הזמן להתנתק מהעבודה, לצאת לחופשה מיטבית למילוי "מצברים".

המשך קריאה...

התקהלות אסורה - הפגנה

רובנו מכירים את האמרה שהייתה שגורה בפיהם של המפקדים בצבא - "לכל שבת יש מוצאי שבת", בשעה שאיימו לקצר את מנוחת השבת, ולהזכיר, שבשל מעשה שאינו ראוי או מחדל, החזרה לשגרת האימונים תחל כבר במוצאי שבת, ובכך להפר את השלוות החייל. בדומה לזה, מפגינים רבים, מסתבר, מפרים את שלוותם של התושבים בעיר פתח תקוה, המתגוררים בסמוך למקום מגוריו של היועץ המשפטי לממשלה - אביחי מנדלבליט, במטרה לנסות להשפיע על  אופן עבודתו ומהלכיו, ושיורה על הגשת כתב אישום כנגד ראש הממשלה בשל חשדות לעבירות פליליות. התקהלות זו של אותם המפגינים אינה חוקית ומוגדרת בחוק "התקהלות אסורה".

המשך קריאה...

חנינה

אחד המשפטים המתוקשרים והמדוברים ביותר בשיח הציבורי בישראל, בשנה האחרונה, הוא משפטו של החייל אלאור עזריה המוכר בשם "פרשת החייל היורה", אשר ירה במחבל הפצוע, והרגו. נגזרו  על החייל  18 חודשי מאסר. בית הדין הצבאי דחה את ערעור הצדדים והותיר את העונש שנגזר על כנו. בפני החייל האפשרות לנסות להמתיק את עונשו באמצעות בקשת חנינה.

המשך קריאה...

עד מדינה

עד לפני כשבוע הנושא המדובר ביותר בישראל היה פרשת רכישת הצוללות  מגרמניה על ידי מאן דהו. מעורבים רבים הובלו לחדרי החקירות, בניסיון לפענח את החשדות ולקשור את המעורבים לבעלי עמדות בכירות ואנשי ציבור, ואין סוף פרשנויות דווחו בתקשורת. עד לרגע די לא מפתיע במיוחד, עם פרסום הכרזתו של אחד המעורבים שהסכים לשמש עד מדינה.

המשך קריאה...

ערעור משפטי

השבוע במהלך דיון בערעור, בבית המשפט המחוזי בתל אביב, היה עצוב לשמוע את קולה של השופטת המלומדת, עתירת הניסיון- שנים על כס המשפט, שמתרצת את כוונתה לדחות את הערעור בטענה שאם הערעור יתקבל יהיה עליה לחלוק על פסיקת השופט בערכאה  הנמוכה.

במדינת ישראל, בית משפט של שנת 2017, שופטת ותיקה, איננה רוצה לשבור את החלטתו ופסיקתו המוטעית של קולגה, גם במחיר רמיסה גסה של הצדק והאמת.  בסופו של דיון חרף נזיפותיה הקשות של השופטת בצד שמנגד אשר נהגו לדבריה כלפי המערער, לא בצדק וחוסר אחריות לפי הגדרתה "בשיטה מסריחה",  עמדה על דעתה כבוד השופטת ודחתה את הערעור.

המשך קריאה...

הגרלות והימורים

לפני מספר חודשים צלצל מכשיר הטלפון הנייד שברשותי ומהעבר השני של הקו הציג עצמו הדובר בשמו – איש עסקים מוכר, וסיפר, שבכל סוף שבוע נפגשים מספר מצומצם של חברים למשחק קלפים. למען התחרותיות, הוסיף הדובר, המשחק הוא על פרוטות של שקלים. ושאל בתמימות, בהעדר מקום ראוי או פנוי לסוג זה של מפגש חברים, האם  משרדו יכול לשמש לעת מצוא קזינו ארעי ? במתכונת זו, הבהרתי, מדובר בעבירה פלילית של הגרלות ומשחקים אסורים. 

המשך קריאה...

חוק החזיר

בהיותי פוסע לדרכי באחד מפרברי פתח תקוה, בשעות הערב המוקדמות, נשמע פתאום קול שבקע מתוך קבוצת נערות ונערים "שישבו על הברזלים", אומר: "דיי.., אתה מתנהג  ממש  כמו חזיר". קשה היה להבין את האנלוגיה והתדמית השלילית שדבקה בחזיר. הרי, החזיר איננו בהכרח חיה לא נקייה או אלימה ופראית והיא אפילו, אפשר לומר, חיה אינטליגנטית.

המשך קריאה...

זכות השתיקה

ישנם לא מעט מקרים בחדרי החקירות ובסיטואציות מסוימות בהם נוהגים בני האדם לשמור על זכות השתיקה, ולאמץ את האמרה "יש דברים שהשתיקה יפה להם". אחרים, לעומת זאת,  שאינם יודעים לשלוט בלשונם, ללא מעצורים, אינם מפסיקים לפטפט ולספר בחקירתם.

המשך קריאה...

חוק ירושלים

מה לא אמרו על ירושלים ? מי עוד לא אמר על ירושלים ?!  השם ירושלים מתגלגל על לשונם של כל אזרחי ומנהיגי העולם. בירושלים מתגוררים כשמינית מכל תושבי מדינת ישראל - המדינה הכי קטנה העולם,  ובכל זאת, היא העיר החשובה והמיוחדת ביותר בעולם לשלושת הדתות: היהודים, המוסלמים והנוצרים.  אמרו חכמינו: "עשרה קבים של יופי ירדו לעולם, תשעה נטלה ירושלים, ואחד על כל העולם". בשל חשיבותה המיוחדת של ירושלים, נחקקו בישראל שני חוקים ייחודים לעיר ירושלים, הידועים בשם "חוק ירושלים" ו- "חוק יום ירושלים"

המשך קריאה...

מחיקת רישום פלילי

לפני זמן לא רב ישראלי תושב ארה"ב, ששב לביקור קצר בישראל, אחרי מס' שנים, ביקש להיפגש עמי. בשיחתנו גולל את חששותיו להגיע לישראל בשל הרשעה פלילית שהוא סוחב מעברו לפני כשני עשורים, על תחושותיו הקשות שרובצות על כתפיו לאורך השנים ואות הקלון שדבק בו.  החיוך חזר אל לחיו של האורח מיד לאחר ששמע שבישראל קיימת אפשרות לביטול ומחיקת רישום פלילי לאדם אשר ביצע עבירה פלילית, בהתאם לחוק המרשם הפלילי ותקנות השבים.

המשך קריאה...

ספסרות בכרטיסי מופעים וספורט

חודש דצמבר 1994, ביקרתי לראשונה בארצות הברית. לא מעט פרסומות כיכבו בתקשורת בלוס אנג'לס,  אודות מופע היאבקות W.W.F שהייתה מאוד פופולרית אז, ואופן מכירת כרטיסי הכניסה  למופע. יצאנו לצפות במופע. בטרם הגענו לעמדת הקופות, פגשנו בחוץ לא מעט אנשים שהציעו כרטיסים במחירים מופקעים השונים מאלה הנקובים על גב הכרטיס. פעולה זו נקראת בעגה העממית והמשפטית "ספסרות" בכרטיסי המופע.

המשך קריאה...

חוק יום העצמאות של מדינת ישראל

יום העצמאות למדינת ישראל, הוא יום מיוחד מאוד עבורי,  הוא יום מיוחד לכל העם היהודי באשר הוא. ביום העצמאות,  אנו חוגגים ומחזקים את הקשר בין כל חלקי העם בעלי אותה המורשת,  ובין העם לארץ ישראל. ישראל גודלת ומתבגרת, ישראל  כבר בת 69 שנה.

המשך קריאה...

גזר דין מוות

השבוע נערכו אירועי הזיכרון –יום השואה, לזכר כשישה מיליוני יהודים שנגזר דינם למיתה על לא עוול בכפם, ונרצחו על ידי הגרמנים  בשל היותם יהודים. בשנת 1941, הכריז היטלר על תוכנית להשמיד את כל יהודי אירופה, באשר הם, ללא סנטימנטים,  ותוך שנה,  "יש לנקות את השולחן". ומאז, החלו מעשי טבח המוניים , יהודים הובלו למחנות השמדה, ונרצחו באמצעות  הרעלה, תאי גזים, יריות ועוד שיטות הרג מזעזעות.

המשך קריאה...

אוכל כשר

בעולם כולו ישנה מגמה לברור סוגי מאכלים המותרים או עדיפים למאכל, מתוך חשש שמא אלה עלולים לגרם, כביכול, נזק לגוף מבחינה בריאותית ברובד המדעי,  ונזק לנפש - ברמה  הרוחנית. ביהדות, אוסף הכללים מה אסור ומותר לאכול ואופן הכנת התבשיל למאכל מוגדר, "אוכל כשר".

המשך קריאה...

חוק השמות

מי מאתנו אינו מכיר את הסרט הישראלי "שלאגר", בו מככבים "הגשש החיוור" - שלישיית  הקומיקאים הישראלי המיתולוגי. "מי אתה? מי אני, מי אני  ומה אני אחרי שיהודה הלך ! באמת מי הוא ? מי אני ? שוקי, שוקי חפציבה, זיגי פוקסמן , שמות, שמות, שמות, הכל נמס הכל מתפורר הכל מתמסמס...אחרי שיהודה איננו שום דבר לא יכול להיות או לא להיות אחרי שיהודה הלך". כך ההתייחסות לשמו של האדם בסרט.  שמו של האדם זה כרטיס הביקור שלו !!

 תארו לעצמכם איזו אנדרלמוסיה הייתה מתחוללת ואיזה בלבול היה מתרחש בין בני האדם אילו לא נהגנו לכנות האחד את רעהו בשמות. הרי שלא היה ניתן לפנות לאחר מבלי שעוד מספר רב של אנשים, נוסף,  יסובבו את ראשם ויפנו מבטם לעבר הקול הקורא,  שלא לדבר על האנשים  הצייתנים ביננו, שמיד היו פוסעים אל עבר הקול הבוקע.   

המשך קריאה...

ריבוי נישואין

ככל שזה נשמע מצחיק, בעידן של שוויון בין המינים, שרוב הבדיחות הן על היחסים בין בני זוג נשואים, והקשיים שישנם לניהול אורח חיים תקין בין הבעל עם רעייתו, ללא מריבות וחיכוכים, קשה להאמין שבעבר הלא רחוק, וגם כיום  במגזרים מסוימים בישראל, הייתה קיימת התופעה של ריבוי נישואין בו אדם אחד נשוי לשתי נשים בו זמנית . מה שמכונה ביגמיה.  

המשך קריאה...

נשיכת כלב

במדינת ישראל, ישנם חוקים ברורים ביחס לגידול בעלי חיים ובפרט כלבים וההגנה מפניהם. בדומה לחובה הקיימת להחזקת רישיון נהיגה או חידוש רישוי הרכב,  ישנה חובה בחוק על בעל כלב להסדיר את כל ההיתרים והרישיונות הקשורות בהחזקתו של הכלב, בין היתר, על ידי תשלום רישוי שנתי וחיסונו של הכלב, סימון הכלב, אורך הרצועה שמותר יהיה לשוטט עם הכלב מחוץ לבית ובחצר, ואיזה סוגי כלבים אסורים לגידול והחזקה בשל הגדרתם כמסוכנים.

המשך קריאה...

עבירת הריגה

אין מחלוקת לתוצאותיו  הטרגיות של אירוע הרג.  עבירת המתה על כל ונסיבותיו, רגישותה, ותוצאותיה הקשות אינן בחזקת "ברור מאליו". היחס המחמיר בענישת אדם שגרם למותו של אחר נובע  מתוך קדושת החיים. ובא לידי ביטוי באופן ברור בהסתייגות החברתית והממסדית מהמעשה.

אחריותו של הנאשם בעבירת המתה נובעות מעצם האירוע ונסיבותיו, והנם שאלות כבדות משקל. עקרונית, הצידוק להרג הינו עיקרון הייסוד של  ההגנה העצמית. לעומת זאת, במסכת סופרים מובאת האמרה של רשב"י : אין צורך לגלות רחמים בשעת מלחמה – "הטוב שבעובדי כוכבים בשעת מלחמה הרוג".

המשך קריאה...

שובר שמירה, חייב

שהאביב בפתח וחופשת הקיץ קרב ובא, נפתחת עונת התיירות במהלכה רבים מתארחים בבתי מלון ובתי הארחה, שהם מצוידים  במצלמות, במכשירים טכנולוגיים ניידים ובפרטי ערך יקרים.  לא אחת חווים  המטיילים תחושה נוראה כתוצאה מאובדן או גניבה שהתרחשה בין כותלי מקום שהייתם במלון. על אף שהאובדן לא היה בשליטתו של המלון, קיימת אחריות מלאה לבעלי המלון להשיב את ערכו המלא של אובדן הנכס או הנזק שנגרם לחפץ, מתוקף חוק השמירה.

המשך קריאה...

הלבנת הון

הלבנת הון הינה פעולה  שמטרתה להסתיר כספים שמקורם מעבירות פשיעה  והכנסתם למחזור עסקים רגיל . "האופנה" בעשור האחרון הוא להכות בעבריינים דרך הכיס – כלכלית, ובנחישות רבה,  ובכך לצמצם את עוצמתם וכוחם בארגון אותו הם מנהלים.  הלבנת הון באה לביטוי כאשר גורמים מסוימים מתפרנסים "מפירות" ביצוע העבירה, ואת התמורה ההונית הם  מנסים להלבין ולהפכו לחוקי, מבלי לדווח עליהם ומבלי לשלם בגינם תשלומי מס. 

המשך קריאה...

הלוואות הבנקים

 

בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה הולכת וגוברת של מדדי העוני בישראל ובעולם בכלל. אם נודה על האמת, להבדיל מהתקופה הקדומה, לבנקים יש חלק נכבד בכך.   התנהלות הבנקים בסיוע המדינה בניסיון ליצור, כביכול,  סולידריות  עם לקוחותיו,  משפיעות באופן דומיננטי על האזרח להגדיל את האשראי, לצורך רכישת מותרות, וקבלת הלוואות שלעיתים אינן ניתנות להחזר.  פועל יוצא, רווחי הבנק גדלים מהריבית והעמלות השונות.

המשך קריאה...

שחיתות ועבירות שוחד

שוחד, שחיתות , שוחד, שחיתות... .  כך, מידי יום ביומו אנו שומעים בישראל מעל גלי האתר ובכותרות גדולות בעיתונים  על שחיתות ציבורית ועבירות שוחד – קבלה ומתן טובות הנאה ושירבוב שמות בעלי עסקים, אנשי ציבור, פוליטקאים ואחרים. הנגע איננו מתמקד בארץ הקודש, הוא שכיח ומוכר בעולם כולו.

המשך קריאה...

עושק וניצול קשישים

אחד מסוגי העבירות החמורות המתרחשות בעולם ונפוצות גם בישראל הינו עבירת העושק. לרוב עבירה זו מתבצעת  כלפי קשישים, חסרי ישע ואנשים עם מוגבלות שכלית. התנהגות בדרך של עושק מאפשרת לאדם להרוויח מהקורבן בקלות וללא שום מאמץ מיוחד, תוך  ניצול חולשתו של הזולת או ניצול הסיטואציה אליה נקלע הקורבן, בגללה היה  מוכן להיענות לדרישת הצד העושק ואף להתחייב לסכומים גבוהים מהמקובל בשוק.

המשך קריאה...

פרטיותו של אדם

המשפט הישראלי הכיר בהגנת פרטיותו של האדם כזכות יסוד מתוך כבוד האדם וחירותו. בתקופת יוון העתיקה, היה בערים היווניות אזור פתוח שהוא רשות הרבים ומנגד היה אזור מופרד לחלוטין והוא רשות היחיד שהוקדש לחיי הבית והמשפחה, על מנת לשמור על פרטיותם. האמנה האירופאית להגנת זכויות האדם משנת 1950 קובע כי,  "כל אדם זכאי לכך שיכבדו את חיי משפחתו וחייו הפרטיים, את ביתו ואת תכתובתו".  כיום מוכרת הזכות לפרטיות ברוב העולם.

המשך קריאה...

עסק משפחתי

עסקים משפחתיים מהווים בעולם המערבי, חלק נכבד מפעילות כלכלית. יתרונותיה של העסק  המשפחתית בראש ובראשונה הוא בתחום הכלכלי. כללי המיסוי החלים בעסק משפחתי, בניגוד לשותפות עסקית אחרת, נעדרת אישיות משפטית עצמאית לצורכי דיני המס, ובכך שומרת החברה המשפחתית על אישיותה העצמאית לצורכי מס, בכפוף לסעיף 64 א' לפקודת מס הכנסה.

המשך קריאה...

ייעוץ משפטי

 

בעת רכישת דירה, השקעה כספית, ניהול משא ומתן, הקמת עסק, חובות וזכויות, דיני עבודה ובמיוחד חקירה פלילית ומשמעתית, קבלת ייעוץ משפטי זאת פריבילגיה שאין כדוגמתה.

בחקירה פלילית או מתן עדות – הגשת תלונה וגם לעיתים לאחריה, ניצב האדם בפני שורה של שאלות, דילמות וחששות כיצד לפעול, מה להחליט, מה לומר, איך לומר, מה לספר, מה לספר בדיוק רב ומה עדיף שלא להזכיר, כדי  להגן על עצמו וקרוביו ולא לסבך ולהסתבך בעתיד מהאמרה שנאמרה. יותר מכל גובר החשש  מה הסנקציות העומדות לזכות הרשות החוקרת, ומה הסמכויות שיש ביכולתה  לפעול כלפי הנחקר ומוסר הגרסה.

המשך קריאה...

כיצד לצלוח חקירה

אנשים הנקלעים לסיטואציה פלילית בה מעורבת המשטרה ו/ או בית המשפט, חייהם אינם חיים.  הם אינם מרוכזים אינם מחושבים, הם מצויים בדאגה תמידית, מה עשיתי לא נכון או בעצם מה לא עשיתי, איך נהפכו לי החיים? מתי הסיוט הולך להיגמר? לאן זה מוביל כל הסיפור הזה?  האם כדאי להתייצב לחקירה או מוטב להמשיך ולהימלט. וזאת עד שהתבהרו הדברים בין אם  ע"י סגירת התיק או חלילה העמדה לדין. אנשים אלה, לטוב או לרע, מפסידים שנים רבות של פגיעה באיכות חייהם ואף בעיות בריאותיות.  

המשך קריאה...

חוק עשיית עושר ולא במשפט

 

עושר, כסף קל, להרוויח  הרבה כסף ובמהירות, "לעשות מכה", ועוד כהנה ביטויים אינם סתם מילים, אלה חלומות וכמיהה של רוב בני האדם ביקום. המטרה העיקרית של רוב בני האדם היא להרוויח הרבה  כסף ולהתעשר. הרצון העז נובע מהשאיפה לחיות ברווחה, מתוך תפיסה שהעושר מביא עמו אושר וחיי נוחות.

 ישנם לא מעט מקרים של אירועים בהם אנשים מנסים למקסם רווחים ולא בדרכים ישרות על חשבון האחר ולא כדין. בעגה המשפטית, התנהגות מעין זו נקראת "עשיית עושר ולא במשפט".

המשך קריאה...

חוק כרטיסי חיוב / אשראי

 

חוק כרטיסי חיוב / אשראי

השבוע, עת ישבנו יחד המשפחה והילדים במהלך "שיחת סלון", סיפר הבן המתבגר אודות הודעה שקיבל מהבנק בו מתנהל חשבונו, בדרישה להחלפת כרטיס האשראי שברשותו, מכרטיס של קטין לכרטיס בוגר,  והקשה בשאלה: מה ההבדל בין כרטיס חיוב של  נער לבן כרטיס של בוגר, ומה המשמעות השם הנרדף "אשראי" שניתן לכרטיס חיוב? ההבדל, הבהרתי לבני מחמלי, מתבטא בגובה האשראי שניתן בכל כרטיס.  והוספתי, מוטב היה להותיר את הכרטיס הצעיר ברשותך, אולם זה נוגד את הוראות "חוק כרטיסי חיוב", המוכר וידוע גם בשם: "חוק כרטיסי אשראי".

המשך קריאה...

סעיף 80 א' - פיצוי בגין הוצאות משפט: כדאי לדעת

למרות שמרבית ההכרעות בבית המשפט מסתיימות בהרשעתם של הנאשמים (בכל המדובר בפלילים, בדרך כלל) ישנם גם מקרים בהם הנאשם יוצא זכאי. מקרים אלה לא רבים, חריגים אפילו, אך יחד עם זאת, בהתאם להוראות חוק פיצוי בגין הוצאות משפט, הוא זכאי לקבל פיצוי הן עבור התקופה שבה שהה במעצב והן עבור הוצאות הגנתו,

המשך קריאה...

אלימות במשפחה

היי ידידי, הנושא היום : אלימות המשפחה . אלימות במשפחה ובמיוחד של גברים כלפי בנות זוגם היא תופעה קשה לגביה ישנה מודעות ציבורית. בכל אירוע כזה ניצבת המשטרה בתקיפות לטיפול בתופעה , לא אחת אף ללא פשרות .

המשך קריאה...

מעצרים

היי ידידיי .

לא אחת אנו נתקלים בחיי היום יום של אולם המעצרים בבתי המשפט , בבקשות המשטרה להאריך את מעצרו של פלוני בגין עבירה כזו או אחרת , ובתגובה אינסטינקטיבית מעין חותמת גומי נשלח החשוד למעצר למשך מס' ימים וחירותו נשללת. כאשר הכול מתנהל בחסות דוחות סודיים שמגישה

המשך קריאה...

תאונת דרכים עם נפגעים

היי חברים, כאמור, מידי פעם נפרסם אירועים/ תיקים עם מוטיבים שחורגים מההתנסות השגרתית / היומיומית.

הנושא: תאונת דרכים עם נפגעים במסגרת הליך שימוע , הצליח עו"ד דרשן להשיב את רישיון הנהיגה של נהג , שבאמתחתו למעלה מ- 25 הרשעות, על אף שפגע עם רכבו בהולכת רגל שחצתה את הכביש במעבר חצייה.

המשך קריאה...

פרטי התקשרות

 משרד:  03-6566667   
  
נייד: 050-6684224 

  פקס: 03-6566668 

  טל' חו"ל: 440-2221 (321) 1 +

  uri@darshan-law.co.il

  עקבו אחרינו בפייסבוק

 

כתובתינו: אודם 11, פתח תקווה